Stop met overleg Turkse organisaties die integratie tegenwerken

Met dank overgenomen van M. (Malik) Azmani i, gepubliceerd op dinsdag 8 november 2016, 2:26.

"DEN HAAG (ANP) - De regering moet niet langer praten met Turks-Nederlandse organisaties over integratie. Deze oproep deed een meerderheid van de Tweede Kamer dinsdag.

De Kamer vindt dat de organisaties de integratie van Nederlanders met een Turkse achtergrond eerder tegenwerken dan bevorderen. De initiatiefnemer van het pleidooi, VVD-Kamerlid Malik Azmani, benadrukt verder dat de organisaties slechts een klein deel van de Nederlanders met een Turkse achtergrond vertegenwoordigen.

De Kamer vindt dat de regering zich moet richten op de ,,grote meerderheid'' van Nederlanders met een Turkse achtergrond die niet is aangesloten bij deze organisaties. Dat kan bijvoorbeeld via scholen en buurten.

De Kamer wil verder dat de regering meer tegengas biedt aan de pogingen van de Turkse regering om invloed uit te oefenen op het leven van Turkse Nederlanders."

Klik hier om de motie-tekst te bekijken. De motie waarin het kabinet wordt opgeroepen een contrastrategie te formuleren tegen de Turkse diaspora politiek is hier terug te lezen.