Politiek Café over kinderarmoede in Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 oktober 2016 20:00
plaats Rotterdam
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Hoewel het met de Rotterdamse economie steeds beter gaat en de huizenmarkt floreert als nooit tevoren, kan zeker niet iedereen in de stad genieten van de welvaart.

In Rotterdam groeit een kwart van de jeugd op in een gezien met een laag inkomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die recent bekend zijn gemaakt.

Wat is armoede en wat moet er gebeuren om dit armoede-cijfer structureel naar beneden te krijgen? Het kabinet heeft dit jaar 100 miljoen uitgetrokken specifiek ter bestrijding van kinderarmoede, hoe moet Gemeente Rotterdam dit geld besteden?

Op 31 oktober organiseert de PvdA een Politiek Café over kinderarmoede in Rotterdam. In Cafe Heilige Boontjes vertellen experts die dagelijks met kinderen in armoede te maken hebben over hun ervaringen. Theo Kempeman, directeur van Bibliotheek Rotterdam zal zijn ervaring delen over wat hij ziet en hoort over kinderarmoede in de bibliotheek, een organisatie die zich veel bezighoudt met vraagstukken rondom armoede. Jeroen Platteschorre, directeur VSO de Hoge Brug, zal zijn verhalen vanuit de klas vertellen. Ook zijn er ouders aanwezig vanuit ouders010, koepelorganisatie van vertegenwoordigers van ouders van kinderen (0-21 jaar) in Rotterdam. We zullen op de avond onder leiding van Duco Hoogland (kamerlid PvdA) discussiëren met u en de expertpanel aan de hand van stellingen. Deelnemers van de expertpanel zijn Josine Strörmann, raadslid SP Rotterdam, Lies Roest, Burgerraadslid Groenlinks en Carlos Goncalves, raadslid PvdA.

Locatie: Eendrachtsplein, Espressobar Heilige Boontjes (het oude politiebureau)

Datum en Tijd: Maandag 31 oktober, inloop 19;30, begin 20:00.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...