Minister Hennis eregast bij top Duitse krijgsmacht, Berlijn

Berlijn Slot Charlottenburg
© Anton Bussemaker
datum 17 oktober 2016
plaats Berlijn, Duitsland
aanwezigen J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i e.a.

Op uitnodiging van de Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, zal minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert maandag 17 oktober in Berlijn de Duitse defensietop toespreken. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst, waar naast civiele en militaire functionarissen van de Duitse krijgsmacht ook politici en topfunctionarissen uit het bedrijfsleven aanwezig zijn. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert is eregast en houdt een toespraak.

Het thema van de bijeenkomst is “Trendbreuk Bundeswehr”. Afgelopen jaar presenteerde minister Von der Leyen haar plannen voor modernisering van de Bundeswehr. Dat betreft vooral het personeelsbeleid, het aanschaffen van extra materieel en het vergroten van cyberveiligheid. De bijeenkomst heeft plaats tussen de publicatie van het Duitse witboek in juli, en een beleidsnota over de inrichting van de Bundeswehr die nog moet verschijnen.

Minister Hennis zal in haar toespraak haar visie geven op de veiligheidssituatie in de wereld, de rol van de EU en NAVO daarbinnen en in het bijzonder de defensiesamenwerking tussen Duitsland en Nederland. Duitsland en Nederland werken al jaren nauw samen en lopen hiermee voorop in Europa.


1.

Meer over...