Europese burgerprijs: de betrokkenheid bij Europa vieren

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2016, 18:10.

Mensen en organisaties uit heel Europa kwamen op 12 oktober in het Europees Parlement i bijeen voor de uitreiking van de Europese burgerprijs waar hun bijdrage aan Europa in het zonnetje werd gezet. EP-ondervoorzitter Sylvie Guillaume i, die de jury voorzit, zei: "Europa gaat door bijzonder moeilijke tijden en het lijkt soms voor onze ogen uit elkaar te vallen. Europese burgers laten echter zien dat Europa leeft en zij brengen dagelijks de Europese waarden in de praktijk. "

Groepsfoto

Vijftig personen en verenigingen uit zesentwintig landen werden in juni gekozen als de laureaten 2016. Na ontvangst van de medailles in ceremonies in hun eigen land, waren ze nu bijeen in Brussel voor een centrale prijsuitreiking.

Guillaume, zei: "Of activisten rechten en vrijheden van de mens verdedigen of een eenvoudige bakker zich vrijgevig toont door vluchtelingen te verwelkomen, deze mensen en organisaties bevorderen het Europese project. Laten we hun inzet vieren en hun inspanningen aanmoedigen!"

Onder de winnaars bevinden zich Mobile School uit België en de Euro-chess foundation en Vluchtelingenwerk uit Nederland. Klik hier voor alle laureaten.

De Europese burgerprijs

Sinds 2008 kent het Europees Parlement ieder jaar de Europese burgerprijs toe aan projecten en initiatieven die grensoverschrijdende samenwerking vergemakkelijken of het wederzijds begrip binnen de EU i bevorderen.

De prijs, die symbolische waarde heeft, is ook bedoeld om het werk te erkennen van degenen die door middel van hun dagelijkse activiteiten de Europese waarden bevorderen.

REF. : 20161007STO46128