Demonstratie voor duurzame en eerlijke handel, Amsterdam

datum 22 oktober 2016 13:00
plaats Amsterdam
locatie Museumplein Toon locatie

Afgelopen week steunde de Tweede Kamer (en jammer genoeg ook de PvdA-fractie) de voorlopige inwerkingtreding van een deel van het handelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada. Wij zijn heel erg kritisch op dit akkoord en ook op TTIP, omdat er nog steeds een tribunaal bij zit waar staten door kunnen worden aangeklaagd. Loop daarom op 22 oktober met ons mee bij deze demonstratie tegen foute handelsverdragen!

CETA is de Canadese variant van TTIP, en staat op het punt getekend te worden. CETA bedreigt op dezelfde manier onze economie en democratie. Daarnaast is CETA TTIP via de achterdeur, want 80% van de Amerikaanse bedrijven zit ook in Canada en kan dan zo tóch Europa in komen.

Deze demonstratie wordt onder andere georganiseerd door de FNV, Greenpeace, Transnational Institute, Foodwatch, SOMO, Milieudefensie en de Consumentenbond. Als we deze foute handelsverdragen NU niet stoppen, schrijven multinationals ons de wet voor. Kom op 22 oktober naar het Museumplein in Amsterdam en stop foute handelsverdragen!

Kijk ook op: https://www.facebook.com/events/1142084455871884/


1.

Meer over...