Jaarconferentie Werkgroep Patiënt Centraal (WPC), Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 4 november 2016 15:30 - 21:00
plaats Utrecht
locatie the Colourkitchen, Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Toon locatie
aanwezigen H.C.P. (Han) Noten i, L.Th. (Lea) Bouwmeester i, J.E.A.M. (Jopie) Nooren i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De Werkgroep Patiënt Centraal (WPC) nodigt u uit voor haar jaarconferentie op vrijdag 4 november a.s. in Utrecht. De WPC vindt dat marktwerking in de zorg zo spoedig mogelijk moet verdwijnen. Een belangrijke eerste stap kan worden gezet door aanbod en financiering van zorg te regionaliseren en burgers meer invloed te geven. En waar de decentralisatie is doorgeschoten moeten rijksoverheid en gemeenten tot een doelmatige herverdeling van verantwoordelijkheden komen.

Sprekers zijn:

  • Marc Bruynzeels, directeur van het Jan van Es Instituut over regionale ordening van de zorg.
  • Han Noten, voorzitter van de Transitiecommissie sociaal domein, schetst de stand van zaken ten aanzien van de decentralisatie.
  • Annemarieke Nierop (WBS) presenteert de eerste resultaten van het onderzoek Van Waarde lokaal. Wat zijn de positieve en wat de negatieve ervaringen?

In workshops kunnen de deelnemers ervaringen en opvattingen delen met de sprekers en andere deelnemers.

We zullen de conferentie afsluiten met een politiek panel, bestaande uit Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester, Eerste Kamerlid Jopie Nooren, wethouder Nelleke Vedelaar uit Zwolle en wethouder Gerrit Overmans uit Uden.

De conferentie vindt plaats in the Colourkitchen, Pr. Christinalaan 1, 3554 JL te Utrecht. Aanvang 15.30 uur en eindtijd 21.00 uur. Voor het volledige programma, zie onze website www.wpc.pvda.nl.

U kunt zich aanmelden tot 1 november via patientcentraal@gmail.com.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...