Drs. M.J. (Marjan) Hammersma

foto Drs. M.J. (Marjan) Hammersma
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Valerie Kuypers
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Marjan Hammersma (1964) is sinds 1 december 2016 secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap i. Zij was daarvoor onder meer directeur-generaal Cultuur en Media en directeur Media, Letteren en Bibliotheken op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

in de periode 2016-heden: secretaris-generaal

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Hilversum, 1964

2.

Hoofdfuncties/beroepen (4/6)

  • directeur Media, Letteren en Bibliotheken, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van februari 2005 tot februari 2012
  • directeur-generaal Cultuur en Media, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van 3 februari 2012 tot 1 december 2016
  • plaatsvervangend secretaris-generaal ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van 2014 tot 1 december 2016
  • secretaris-generaal ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vanaf 1 december 2016

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.