Samenleving en financiële sector in evenwicht, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 12 oktober 2016 15:00 - 16:00
plaats Den Haag, Luxemburg, Luxemburg
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i Toon locatie
aanwezigen J.R.V.A. (Jeroen) Dijsselbloem i, J. (Hans) de Boer, J. (Jaap) Smit i e.a.
organisatie Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) i

Op woensdag 12 oktober presenteert de WRR het rapport Samenleving en financiële sector in evenwicht. Het rapport zal worden overhandigd aan minister Dijsselbloem van Financiën. Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW zal een eerste reactie geven, gevolgd door de reacties van Maurice Limmen, voorzitter CNV Vakcentrale, Jaap Smit, commissaris van de koning van de provincie Zuid-Holland en Marianne de Visser, raadslid WRR.

In dit rapport stelt de WRR strategieën voor om tot een productiever evenwicht te komen tussen samenleving en financiële sector. De raad stelt aanpassingen voor in het sociaal-economisch beleid die de samenleving minder afhankelijk maken van onevenwichtigheden in de financiële sfeer. Dit is te meer van belang omdat juist het sociaal-economisch beleid binnen de nationale invloedsfeer ligt. De raad pleit daarnaast voor een robuuster financieel systeem dat de economische ontwikkeling ondersteunt en de weerbaarheid van de samenleving vergroot.

Woensdag 12 oktober | 15.00 - 16.00 uur | Perscentrum Nieuwspoort

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar mevrouw Bouchra el Qoraychy,secretariaat(at)wrr.nl

Informatie voor de pers via Mirjan van Leijenhorst, leijenhorst(at)wrr.nl / 06-26298379.


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...