Azmani klaar met migranten Albanië

Met dank overgenomen van M. (Malik) Azmani i, gepubliceerd op woensdag 7 september 2016, 2:17.

DEN HAAG - Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) moet in de Albanese media duidelijk maken dat asielzoekers uit dat land hier niets te zoeken hebben. Desnoods moet hij zelf op televisie in Albanië verschijnen.

Dat zegt VVD-Kamerlid Malik Azmani die klaar is met de aanhoudende stroom migranten uit Albanië. Hij wil ook dat Nederland stopt met het verstrekken van geld als afgewezen Albanese asielzoekers terugkeren naar hun land. „De 200 euro die ze meekrijgen naast het vliegticket is daar een maandloon. Dat hoeft de Nederlandse belastingbetaler niet op te hoesten.” De liberaal vindt het vliegticket zelfs te veel: „Met een bus kan ook prima.”

Azmani doet vandaag in de Kamer een aantal voorstellen om het aantal Albanezen dat hierheen komt, omlaag te brengen. De komst van deze mensen is de VVD een doorn in het oog omdat het puur economische migranten zijn en geen echte vluchtelingen. „Deze zomer kwamen er soms zelfs meer Albanezen dan Syriërs. Het is een hardnekkiger probleem dan gedacht en dat moeten we nu voortvarend oplossen.”

Klik hier om naar het originele artikel te gaan.