Juliana. Vorstin in een mannenwereld, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 27 oktober 2016 17:30
plaats Amsterdam
aanwezigen A.A.M. (Dries) van Agt i, M.J. (Marjan) Schwegman i, C. (Clairy) Polak i e.a.
organisatie SPUI25

De feestelijke presentatie van de biografie ‘Juliana. Vorstin in een mannenwereld’ van Jolande Withuis. Met o.a. Dries van Agt, Marjan Schwegman en Clairy Polak. Locatie: Oude Lutherse Kerk.

Over Juliana. Vorstin in een mannenwereld

Juliana (1909 - 2004) was een door velen geliefde vorstin; niettemin weten we weinig van haar persoonlijke leven. Voor het eerst verschijnt een uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin. Biografe Jolande Withuis kon haar werk baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal, waardoor het boek zowel geldt als een levensgeschiedenis als een portret van een veelbewogen eeuw.

Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan voormalig premier mr. Dries van Agt en aan Tettje en Titia van Osselen, die belangrijk materiaal voor de biografie ter beschikking hebben gesteld. Aansluitend spreekt prof. dr. Marjan Schwegman, voormalig NIOD-directeur een lofrede uit en interviewt Clairy Polak de auteur. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de componist Paul Prenen delen uit het rapport van de commissie-Beel (1956) op muziek gezet.


1.

Meer over...