Conferentie: Duurzaam voedsel voor iedereen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 november 2016 13:30
plaats Den Haag
locatie Plenaire zaal van de Eerste Kamer Toon locatie
aanwezigen M.B. (Marijke) Vos i, B. (Bas) Eickhout i, H.J. (Rik) Grashoff i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

De jaarlijkse conferentie van Bureau de Helling met de Eerste Kamerfractie van GroenLinks is dit jaar gewijd aan voedsel.

Hoe organiseren we een duurzaam voedselsysteem dat de hele wereld kan voeden? Met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en een toenemende schaarste van grond en grondstoffen, moeten belangrijke keuzes worden gemaakt. Welke stappen kan of moet de politiek zetten?

Over deze vragen buigen zich Daniëlle Hirsch, directeur van de ontwikkelingsorganisatie Both Ends, wetenschapsjournalist Hidde Boersma, Edith Lammerts, senioronderzoeker bij het Louis Bolk Instituut en hoogleraar aan de Universiteit Wageningen, Rik Grashoff, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, en Bas Eickhout, delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement. Het dagvoorzitterschap is in handen van Marijke Vos, Eerste Kamerlid voor GroenLinks.

Tijdens deze middag zal een special van tijdschrift de Helling over voedsel worden gepresenteerd en besproken.

De conferentie vindt plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer en duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

Aanmelding is niet meer mogelijk. De conferentie is volgeboekt.

Spreker(s):

  • Daniëlle Hirsch
  • Hidde Boersma
  • Edith Lammerts van Bueren
  • Rik Grashoff
  • Bas Eickhout
  • Marijke Vos

Datum:

vr 4 nov 2016

Tijd:

13:30

Kosten:

Geen

Locatie:

Plenaire zaal van de Eerste Kamer, Binnenhof 21-23, Den Haag

Bekijk op de kaart

Aanmelden:

De conferentie is volgeboekt.

Tom van den Hove, Edith Lammerts, Bureau de Helling, Den Haag, Pepijn Vloemans, Bas Eickhout, Neil Palmer, Rik Grashoff, Hidde Boersma, Marijke Vos, Eerste Kamer


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...