Debat: 'The EU's New Global Strategy: Its Relevance in a Troubled International Environment' (EN), Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 30 september 2016 17:00
plaats Den Haag
locatie The Hague Institute for Global Justice, Sophialaan 10 Toon locatie
aanwezigen F. (Farah) Karimi i, J.J.C. (Joris) Voorhoeve i e.a.
organisatie Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL) i, Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL) i, The Hague Institute for Global Justice

Op vrijdag 30 september 2016 organiseren de vertegenwoordiging van de Commissie, het Europees Parlement Informatiebureau en het The Hague Institute for Global Justice een paneldiscussie over The EU´s New Global Strategy, die op 28 juni j.l. werd gepresenteerd door Hoge Vertegenwoordiger van de EU, Federica Mogherini i. Deelnemers aan het panel zijn:

  • Farah Karimi i (Oxfam Novib),
  • Alfredo Conte (EEAS),
  • Lise Gregoire-van Haaren (Ministerie van Buitenlandse Zaken),
  • Kati Piri i (Europees Parlement) (tbc),
  • Joris Voorhoeve i (Haagse Hogeschool, voormalig Minister van Defensie).

1.

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL)

Als vertegenwoordiging van Brussel heeft deze instelling twee kerntaken: pers- en publieksvoorlichting en het rapporteren van gebeurtenissen in Nederland aan Brussel. Daarnaast onderhoudt de Vertegenwoordiging diplomatieke relaties met onder andere ambassades en ministeries in Nederland.

Het communiceren van de Europese boodschap naar de Nederlander gebeurt op verschillende manieren. Medewerkers beantwoorden bijvoorbeeld vragen en geven workshops of lezingen door het land. Ook organiseert en subsidieert de Vertegenwoordiging nationale en lokale projecten.

2.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement i minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa i - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie i.

3.

Meer over...