Operatie interview: Eberhard van der Laan, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 9 juli 2020
kalender

Operatie interview: Eberhard van der Laan, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 september 2016 16:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie De Balie i

Zit jij op het puntje van je stoel als een interviewer nét even doorvraagt waar andere interviewers stoppen of die ene vraag stelt die niemand durft te stellen? In het nieuwe maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Welk interview was het meest spraakmakend?

De hoofdgast die dit eerste seizoen van Operatie Interview aftrapt is niemand minder dan Eberhard van der Laan, voormalig advocaat en minister voor Integratie, en sinds 2010 geliefd burgemeester van Amsterdam.

Burgemeester van der Laan weet niet door wie en waarover hij geïnterviewd gaat worden. Wie de interviewers zijn, dat blijft een verrassing. Wie weet de burgemeester, een ervaren politicus die al vele interviews wist te pareren, te verrassen met zijn vragen?

Host: Martijn de Greve


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...