Zeggen wat van waarde is, Amsterdam

datum 12 september 2016 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Keizersgracht 102 Toon locatie
aanwezigen M.I. (Mariëtte) Hamer i, F. (Felix) Rottenberg i, M. (Monika) Sie Dhian Ho, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie De Rode Hoed

Share: Facebook Twitter LinkedIn

Bij het afscheid van Monika Sie Dhian Ho van de Wiardi Beckman Stichting

Wat maakt sociaal-democratische politiek? Dat was de vraag waarmee Monika Sie Dhian Ho ruim acht jaar geleden bij de Wiardi Beckman Stichting begon als directeur.

Na veel interviews, discussies en bijeenkomsten kwam het antwoord: het draait om waarden. De politiek moet doorleven wat mensen vinden en voelen over de samenleving, en dat verwoorden in een normatief programma. Maak duidelijk wat eerlijk is en wat rechtvaardig. Vertel hoe bestaanszekerheid, goed werk, verheffing en binding er tegenwoordig uit zien. Zo kreeg het Van Waarde-project vorm.

Het vertrek van Monika Sie Dhian Ho bij de WBS is een mooi moment om die waarden te hernemen, tegen het licht van een misschien wel steeds turbulentere, dynamischer maatschappij. In een avondvullend programma vertellen enige prominenten die nauw bij dit project betrokken waren, over deze waarden in het licht van de actualiteit.

Lodewijk Asscher, Mark Elchardus, Mariëtte Hamer en Felix Rottenberg brengen op maandag 12 september om 20.00 uur in de Rode Hoed te Amsterdam voor het voetlicht wat hedendaags zeggenschap zou moeten zijn.

U bent van harte uitgenodigd. Het programma is gratis maar niet goedkoop. Er zijn veel plaatsen beschikbaar, maar niet oneindig.

>>Aanmelden kan direct bij de Rode Hoed info@rodehoed.nl.


1.

Meer over...