In gesprek met: Ivo Opstelten, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 september 2016 19:30
plaats Leiden
locatie Café de Grote Beer Toon locatie
aanwezigen I.W. (Ivo) Opstelten i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Ivo Opstelten, wie kent deze markante en toch ook charmante staatsman niet? Om over zijn bassende, karakteristieke stem maar te zwijgen. Op 22 september buldert deze stem als een luid donderende zich ontrollende onweersstapelwolk door Leiden. En jij kan erbij zijn!Hoe bekend de heer Opstelten ook mag zijn, van zijn tijd als minister van Veiligheid en Justitie of misschien van zijn tijd als burgemeester van Rotterdam (“ik wil geen gedonder meer op lijn 2!”), op 22 september zal er misschien een minder bekend geluid klinken. Ivo Opstelten heeft zijn studententijd in onze prachtige universiteitsstad besteed. Wil je de heer Opstelten vragen naar zijn verenigingsleven? Of ben je toch meer geïnteresseerd in zijn rol als informateur van het ongemakkelijke kabinet van VVD, CDA en PVV in 2010? Zorg dat je erbij bent en stel je brandende vragen!

De locatie zal later bekend worden gemaakt. Natuurlijk zal het een van de vele prachtige Leidse zalen zijn. Iedereen is welkom, van de meest kritische noten tot “VVD idolaten”. Bij grote opkomst zullen (nieuwe) Leidse JOVD leden een voorkeurspositie krijgen op de aanmeldlijst. Voel je dus ook vooral vrij om het zekere voor het onzekere te nemen: geef je (aanstaande) studententijd een kick-start door je aan te melden bij de hardst groeiende JOVD afdeling van dit land!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...