Prinsjesforum, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 4 juli 2020
kalender

Prinsjesforum, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 september 2016 11:00
plaats Den Haag
locatie Hoge Raad der Nederlanden, Korte 8 Toegang: Gratis, aanmelden wel gewenst via het online reserveringssysteem Prinsjesforum Toon locatie
organisatie ProDemos i

Op zaterdag 17 september organiseert het Prinsjesfestival het eerste Prinsjesforum in samenwerking met de Hoge Raad en ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat. In het nieuwe gebouw van de Hoge Raad bespreekt een toppanel ook in het kader van het bredere Prinsjesthema ‘van wetboek tot Facebook’ de staat van de rechtsstaat.

Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer, Piet Hein Donner, vice-president Raad van State, Maarten Feteris, president van de Hoge Raad en Frits Bakker, voorzitter Raad voor de Rechtspraak, gaan met elkaar in gesprek onder leiding van Michiel Breedveld, verslaggever bij de NOS.

Praktische informatie

  • Wanneer: Zaterdag 17 september van 11:00 tot 13:00.
  • Waar: Hoge Raad der Nederlanden, Korte Voorhout 8, Den Haag
  • Toegang: Gratis, aanmelden wel gewenst via het online reserveringssysteem

Inhoudsopgave

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...