Vacature: stage lopen bij de VVD?

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op vrijdag 19 augustus 2016.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer telt 40 leden. Samen geven zij stem aan een liberale visie, waarin vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid trefwoorden zijn. Karin Straus, woordvoerder Primair- en Voortgezet onderwijs en lerarenbeleid, is op zoek naar een stagiair (m/v) die vanaf september aan de slag kan en kan aanblijven tot het kerstreces.

Spreekt de functie je aan?

Als stagiair ondersteun je het Kamerlid bij het uitvoeren van haar parlementaire werkzaamheden. Zo kan het zijn dat je een klein onderzoek verricht of contact houdt met deskundigen over een bepaald onderwerp. Maar ook ben je betrokken bij de voorbereiding van debatten of het organiseren van bijeenkomsten en werkbezoeken. Daarnaast ondersteun je de persoonlijk medewerker met zijn dagelijkse taken (post, e-mail, telefoon, agendabeheer en het bijhouden van de website).

Herken jij jezelf in het onderstaande profiel?

Je volgt een relevante opleiding (HBO of WO niveau). Je bent geïnteresseerd in de politiek en herkent jezelf in de standpunten van de VVD? Dat werktijden flexibel zijn is voor jou geen probleem. Bij voorkeur heb je een speciale band met het thema onderwijs en/of de provincie Limburg.

Wat hebben wij te bieden?

Het gaat om een stimulerende functie die een goede kijk geeft in het hart van onze parlementaire democratie. Het gaat om een stage van 24-36 uur per week, verdeeld over drie, vier of vijf werkdagen.

Reageren? Heb je nog vragen of wil je direct reageren? Sollicitatiebrieven met curriculum vitae kun je sturen aan de heer S.Q. Veldhuizen via s.veldhuizen@tweedekamer.nl. Je kan reageren tot en met vrijdag 2 september. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 5 september 2016.