Nationaal burgemeester- en wethoudersdebat over energietransitie - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 7 juli 2020
kalender

Nationaal burgemeester- en wethoudersdebat over energietransitie

Kalender
datum 23 september 2016 14:00 - 16:00
plaats Springtij Forum (Terschelling)
organisatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) i

De verschuiving van nationale naar lokale regie op de energietransitie stelt gemeenten voor nieuwe uitdagingen. Hoe is mijn gemeente energetisch georganiseerd? Wat zijn mijn ontwikkelroutes? Wat willen mijn inwoners? Hoe om te gaan met de lokale energiegemeenschappen?

Tijdens deze twee uur durende sessie krijgt u voorbeelden van lokale duurzame energiesystemen gepresenteerd. Teun Bokhoven van NVDE houdt een pleidooi voor energie-bestemmingsplannen. Vooral gaat u met elkaar en met de zaal in gesprek over de eerdergenoemde vraag. Eric Spaans leidt het debat.

Uit de energie sector zijn dit jaar in ieder geval aanwezig: Medy van der Laan (Energie Ned), Andre Jurjus (Netbeheer Nederland), Maarten Camps (SG Ministerie van Economische zaken), Ed Nijpels (Energie Akkoord), Peter Molengraaf (CEO Alliander), Peter Trienekes (CEO Stedin) e.v.a.

Het debat is onderdeel van het Springtij Forum 2016 dat plaats vindt donderdag 22 t/m zaterdag 24 september 2016 op Terschelling.

Locatie en tijd

Springtij Forum (Terschelling)

14.00 tot 16.00 uur

Doelgroep

Wethouders en burgemeesters met het thema energie in portefeuille.

Kosten

Vrijdag hele dag (boot 8:30 uur) 145 euro exclusief kosten overtocht.

Aanmelden

Aanmelden kan via een mail aan Sigrid@springtij.nu. Vermeld u bij aanmelding uw naam, functie, organisatie, emailadres, telefoonnummer en van welke arrangement (zie uitnodiging hieronder) u gebruik wilt maken.

Meer informatie

Organisator

Springtij


1.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, afgekort VNG, is een belangenbehartiger van alle gemeenten in Nederland. Ze heeft tot doel om de trend te bepalen in binnenlands bestuur en zichtbaar resultaat te behalen voor de gemeentelijke raad, college en ambtenaren.

2.

Meer over...