Schriftelijke vragen aan de minister van V&J over bekogelde bussen in Almere

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op maandag 13 juni 2016.

In juni hebben Michiel van Veen, Betty de Boer en Helma Lodders (allen VVD) schriftelijke vragen aan de minister van Veiligheid & Justitie gesteld over het artikel ‘Burgemeester Almere heeft geen tijd’.

1)

Bent u bekend met het artikel ‘Burgemeester Almere heeft geen tijd’?

2)

Klopt het dat in de Kruidenwijk bussen meermaals zijn bekogeld met stenen door een groep van circa dertig jongeren? Wat vindt u van deze situatie?

3)

In hoeverre bent u het met ons eens dat dergelijk gedrag niet getolereerd mag worden en dat de verantwoordelijke jongeren streng moeten worden gestraft?

4)

Wat vindt u ervan dat vervoersmaatschappij Connexxion zich door de situatie genoodzaakt voelt om niet langer door de Kruidenwijk te rijden?

5)

Welke rol ziet u voor de burgemeester in dit soort gevallen?

6)

Klopt het dat er nog niet één stenengooier is aangehouden, terwijl deze situatie al enige tijd speelt? Kunt u de reden hiervoor toelichten?

7)

Kunt u toelichten wat eraan gedaan zal worden om de betrokken jongeren zo snel mogelijk op te sporen en verantwoordelijk te houden voor hun daden?

8)

In hoeverre zullen de kosten voor de maatschappij en Connexxion worden verhaald op de verantwoordelijke jongeren?

Burgemeester Almere heeft geen tijd’, De Telegraaf, 13 juni 2016. Verkregen via http://www.telegraaf.nl/binnenland/25990945/___Burgemeester_Almere_heeft_geen_tijd___.html