Startschot anti-inbraakactie door ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeente Den Haag en wooncorporaties - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 9 augustus 2020
kalender

Startschot anti-inbraakactie door ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeente Den Haag en wooncorporaties

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 juni 2016 10:00 - 13:00
plaats Den Haag
locatie Oude Polderweg 113 Toon locatie
aanwezigen J.J. (Jozias) van Aartsen i, G.A. (Ard) van der Steur i e.a.

Donderdag 23 juni geven minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie), burgemeester Van Aartsen (gemeente Den Haag) en vier wooncorporaties het startschot voor het verbeteren van de veiligheid van 2200 Haagse huurwoningen. De actie houdt in dat de gemeente Den Haag, in samenwerking met vier corporaties en de politie, 2200 huurwoningen gaat voorzien van anti-kerntrekbeslag. De betrokken partijen zijn WoonInvest, Staedion, Vidomes en vastgoedverhuurder Van 't Hof Rijnland. Deze actie past daarmee goed bij de inzet van het ministerie om het aantal woninginbraken terug te dringen. In de eerste fase krijgen 1.600 huurwoningen dit anti-kerntrekbeslag en in de tweede fase nog eens 600.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft eerder bekend gemaakt dat zij in 2016 maximaal twee miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor inbraakpreventie. Doel is 25.000 (huur)woningen in gebieden in Nederland met een verhoogd inbraakrisico beter te beveiligen tegen woninginbraak.


1.

Meer over...