Werkconferentie 'De burgemeester van de toekomst', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 20 juni 2016 12:00 - 14:30
plaats Den Haag
locatie Spaces De Rode Olifant Toon locatie
aanwezigen J. (Jacques) Wallage i, J.W.E. (Liesbeth) Spies i, W.B.H.J. (Wim) van de Donk i, R.H.A. (Ronald) Plasterk i, A.A.M. (Arno) Brok i e.a.

Op maandag 20 juni organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de werkconferentie 'De burgemeester van de toekomst'. Minister Plasterk zal in gaan op de eerder dit jaar gehouden expertbijeenkomsten over de rol, positie en aanstellingswijze van de burgemeester.

Met bestuurders, wetenschappers, vertegenwoordigers van politieke partijen en vertegenwoordigers uit de veiligheidsketen en het bedrijfsleven wordt gesproken over wat de waarde van de burgemeester is in een veranderd lokaal bestuur. Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal spreken over de uitkomsten van de commissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters over de toekomst van het lokaal bestuur en wat dit betekent voor het ambt van burgemeester. Burgemeester Arno Brok zal, mede naar aanleiding van hetadvies van Studiegroep Openbaar Bestuur, spreken over het belang van burgemeesters in de regio. Burgemeester Liesbeth Spies treedt op als congresvoorzitter. Jacques Wallage zal als voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur het Rob-advies over de toekomst van het burgemeestersambt presenteren. Dit alles tegen de achtergrond dat een volgend kabinet zich zal moeten buigen over de tweede lezing van het initiatiefvoorstel van D66 tot wijziging van de Grondwet betreffende deconstitutionalisering van de Kroonbenoeming.


1.

Meer over...