VluchtelingenWerk en Euro-Chess Foundation winnaars Prijs van de Europese Burger

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 14 juni 2016, 15:20.

De organisatie VluchtelingenWerk Nederland en de stichting “Euro-Chess Foundation” uit Valkenburg ontvangen dit jaar de Prijs van de Europese Burger i. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door het Europees Parlement i aan maximaal 50 personen en organisaties in de EU i die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking.

De organisaties werden genomineerd door de Nederlandse leden van het Europees Parlement Annie Schreijer-Pierik i (VluchtingelingenWerk) en Jeroen Lenaers i (Euro-Chess). De jury, bestaande uit leden van het Europees Parlement, prijst VluchtelingenWerk Nederland voor haar werk voor oorlogsvluchtelingen en voor haar activiteiten op het gebied van bewustmaking van het Nederlandse publiek. Euro-Chess werd geroemd om haar aandacht voor diversiteit en het bijeenbrengen van jongeren met en zonder een beperking. Drijvende kracht achter Euro-Chess is oprichter en voorzitter Pierre Keune. Hij neemt deze prijs namens Euro-Chess in ontvangst.

In de komende weken zullen er lokale prijsuitreikingen plaatsvinden. Vervolgens ontmoeten de prijswinnaars uit heel Europa elkaar op 12-13 oktober a.s. in Brussel. Meer informatie over de prijsuitreikingen volgt binnenkort.

De stichting “Euro-Chess Foundation” (ECF) organiseert in samenwerking met Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen jongerenuitwisselingen in Valkenburg a/d Geul voor jongeren uit zeven Europese lidstaten: Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, België en Nederland. Het betreft jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen.

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.