Genetische modificatie en biologische landbouw; een valse tegenstelling?, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 2 juli 2020
kalender

Genetische modificatie en biologische landbouw; een valse tegenstelling?, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 7 juli 2016 19:30
plaats Utrecht
locatie Oudegracht 312 Toon locatie
aanwezigen H.J. (Rik) Grashoff i e.a.
organisatie Bureau de Helling

Donderdag 7 juli organiseert Hellingproef, in samenwerking met MAMyths-NL - de Nederlandse tak van de March Against Myths about Modification - een debat tussen Edith Lammerts van Bueren (senior onderzoeker biologische veredeling, Louis Bolkinstituut) en Bert Lotz (agro-ecoloog, Wageningen UR) over de keuze om genetische modificatie uit te sluiten van de biologische landbouw.

Met behulp van genetische modificatie is het mogelijk om specifieke eigenschappen in het DNA van planten in te bouwen. Hiermee kunnen planten o.a. resistent worden gemaakt tegen onkruidbestrijdingsmiddelen of bepaalde plantenziektes. Echter, er bestaat weerstand onder burgers tegen gemodificeerde organismen en de populariteit van biologisch geproduceerd voedsel stijgt. In hoeverre kunnen gemodificeerde gewassen de biologische landbouw helpen om nog verder te verduurzamen?

Edith Lammerts van Bueren en Bert Lotz gaan met elkaar in debat over de toegevoegde waarde van genetische modificatie en hoe dit wel of niet past in het biologisch landbouwbeleid. Na afloop is er ruim de tijd voor de zaal om met de sprekers in gesprek te gaan en vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Wanneer: donderdag 7 juli

Inloop: 19.00 uur

Lezing & borrel: 19.30 - 22.00 uur

Waar: Landelijk Bureau GroenLinks, Oudegracht 312, Utrecht

Toegang: Gratis (aanmelden per e-mail verplicht)

Meld je nu aan voor deze lezing via een mailtje naar hellingproef@groenlinks.nl; vermeld daarin in ieder geval je naam en of je lid bent van Hellingproef.

Ook geïnteresseerden die geen lid zijn van Hellingproef en/of GroenLinks zijn van harte welkom tijdens deze avond. Hetzelfde geldt voor mensen die niet jong in jaren, maar wel jong van geest zijn. Bij grote belangstelling wordt voorrang gegeven aan leden van Hellingproef.

Spreker(s):

  • Edith Lammerts van Bueren
  • Bert Lotz

Datum:

do 7 jul 2016

Tijd:

19:00

Locatie:

Oudegracht 312, Utrecht

Bekijk op de kaart

Aanmelden:

Arno Ambrosius, Neil Palmer, Edith Lammerts, Els Schr, Bert Lotz, Tom van den Hove, Bureau de Helling, Aqua Mechanical


1.

Meer over...