Kameroverleg over instelling Staatscommissie Bezinning Parlementair Stelsel

dinsdag 7 juni 2016, 9:57

DEN HAAG (PDC i) - Vandaag komen een aantal Eerste en Tweede Kamerleden samen om de mogelijkheid voor het instellen van een staatscommissie over het functioneren van het parlementair bestel te bespreken. Tijdens de Algemene Beschouwingen van 2013 en 2014 is de duurzaamheid van het huidige politieke systeem al aangekaart door voormalig fractievoorzitter van de VVD i in de Eerste Kamer, Loek Hermans i

Sindsdien is er vier jaar lang is er geaarzeld of er een dergelijk voorstel gedaan moest worden. Als gevolg van een aangenomen motie i van VVD-senator Duthler i kan nu een vergadering plaatsvinden waar het functioneren van de Kamers aan bod zal komen. De vergadering wordt voorgezeten door senaatsvoorzitter Ankie Broekers-Knol i. Andere aanwezigen zijn Eerste Kamer-ondervoorzitters Anne Flierman i (CDA i) en Joris Backer i (D66 i), en de Tweede Kamerleden Pia Dijkstra i (D66), Joost Taverne i (VVD), Manon Fokke i (PvdA i) en Fatma Koser Kaya i (D66).

De Kamerleden bespreken op welke wijze het idee van de staatscommissie moet worden uitgewerkt en met welke onderwerpen de commissie zich moet bezighouden.

Bron: De Volkskrant, 7 juni 2016