Ondertekening MoU Verenigde Staten, Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 8 april 2020
kalender

Ondertekening MoU Verenigde Staten, Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, Amsterdam

datum 2 juni 2016 14:45 - 15:30
plaats Amsterdam
locatie Marine-Etablissement Amsterdam Toon locatie
aanwezigen G.A. (Ard) van der Steur i e.a.

Op donderdag 2 juni zullen de Amerikaanse minister van Justitie Loretta Lynch, minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur, Minister van Justitie van Aruba Arthus Dowes, Minister van Justitie van Curaçao Nelson Navarro en Minister van Justitie van Sint Maarten Edson Kirindongo, in Amsterdam een zogenoemd Memorandum of Understanding (MoU) ondertekenen. In het MoU maken de vijf partijen afspraken om de bestaande samenwerking op het gebied van rechtshandhaving te verbeteren en de rechtsstaat in de Caribische delen van het Nederlandse Koninkrijk te verstevigen.

De pers is van harte uitgenodigd om hierbij te zijn.

Tijd: donderdag 2 juni, 14.45 - 15.30 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.

-Korte verklaringen van de verschillende ministers.

-Ondertekening

-Fotomoment

Locatie: EU Voorzitterschapsterrein, Kattenburgplein 1, Amsterdam

Accreditatie en informatie:

Als journalist, fotograaf of lid van een tv-ploeg kunt u een accreditatie aanvragen voor de zes maanden dat Nederland EU-voorzitter is. Zonder accreditatie hebt u geen toegang tot het terrein van het voorzitterschap (Marine Establishment Amsterdam).

Een voorwaarde om een accreditatie te krijgen is dat u een geldige perskaart hebt. Een accreditatie is strikt persoonlijk en afhankelijk van de uitkomst van screening (vooraf en tussentijds). Met een accreditatie heeft u toegang tot alle bijeenkomsten die voor de pers toegankelijk zijn. De aanvraag voor accreditatie doet u via https://www.eu2016.nl/media/accreditatie. Wij adviseren u om uw gegevens zo snel mogelijk in te dienen indien u nog niet over een accreditatie beschikt.


1.

Meer over...