Rik Grashoff neemt deel aan slotdebat van de PO-Raad, Arnhem

Arnhem, Kleine Oord met Eusebiuskerk
datum 10 juni 2016 15:00 - 16:00
plaats Arnhem
aanwezigen H.J. (Rik) Grashoff i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

De PO-Raad organiseert ieder jaar een tweedaags congres voor zowel leden als niet-leden. Dit congres vindt in 2016 plaats op 9 en 10 juni in Papendal in Arnhem. Er worden ongeveer 300 bezoekers verwacht. Rik neemt deel aan het slotdebat van het congres op vrijdagmiddag 10 juni.

Het thema van het congres is ‘Voor de kennis van morgen’ en zal worden afgesloten met een paneldiscussie met politici over de vraag: Wat heeft het onderwijs nodig van een volgend kabinet?

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.poraad.nl/over-de-po-raad/congres-po-raad/congres-2015.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...