Linda Voortman op werkbezoek in Amsterdam Oost - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 2 juli 2020
kalender

Linda Voortman op werkbezoek in Amsterdam Oost

datum 27 mei 2016 12:00 - 16:00
plaats Amsterdam
aanwezigen N. (Nevin) Özütok i, L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Linda zal worden ontvangen door Nevin Ozütok, lid Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie Oost op het Stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam.

12.15 Lunch in Grand Café Genieten

De lunch zal in het thema staan van mensen met een licht verstandelijke beperking en participatie van deze groep. Twee leden van het Ouder Kind Team in Oost en de manager van het Grand café Genieten schuiven aan om te vertellen over hun werk en ervaringen.

13.15 Vertrek vanuit het stadsdeel met MOI en het Canta project

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning & Integratie (MOI) stimuleert participatie in de Indische Buurt door buurtbewoners te helpen met o.a. administratie, schulden, vervoer en boodschappen. Linda Voortman wordt door initiatiefnemer Shazia Izaq uitgenodigd om plaats te nemen in een Canta en samen boodschappen in de buurt af te leveren.

13.30 Bezoek aan de Archipel

De Archipel is een accommodatie die wordt beheerd door de buurt. Shazia Izaq zal een rondleiding geven en vertellen welke functie de Archipel op het Makassarplein 1 vervult. De Archipel én het plein in samenwerking met de buurtbewoners ingericht. Meer informatie: www.stichtingmoi.nl .

14.15 Bezoek aan de kleinschalige woonvoorziening HOOST voor vluchtelingen

Initiatiefnemer Ramon Schleijpen van Gastvrij Oost zal vertellen over de ontwikkeling van de kleinschalige tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen op de Mauritskade 17a. Ze zal tevens een korte rondleiding geven door het huis. Meer informatie: www.gastvrijoost.amsterdam & facebook: hoost mauritskade.

Rond 16.00 uur wordt het werkbezoek beëindigd.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks i is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver i. Partijvoorzitter is Katinka Eikelenboom.

De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP).

2.

Meer over...