Brief regering; Aanbieding LEI-rapport ‘Flexibele pacht en prijstoetsing in economisch perspectief’ (herdruk) - Pachtbeleid

Deze brief is onder nr. 65 toegevoegd aan dossier 27924 - Pachtbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Pachtbeleid; Brief regering; Aanbieding LEI-rapport ‘Flexibele pacht en prijstoetsing in economisch perspectief’ (herdruk)
Document­datum 24-05-2016
Publicatie­datum 24-05-2016
Nummer KST2792465
Kenmerk 27924, nr. 65
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

27 924 Pachtbeleid

Nr. 65 HERDRUK1 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 juni 2015

Bijgaand zend ik u het LEI-rapport «Flexibele pacht en prijstoetsing in economisch perspectief»2.

Het Landbouw Economisch Instituut (LEI) heeft in mijn opdracht de noodzaak en werking van de prijstoetsing en -aanpassing op flexibele pacht zoals voorgesteld in het akkoord van Spelderholt onderzocht. De initiatiefnemers en partijen van het akkoord zijn 12 mei jongstleden bijeengekomen om tot een verbeterd en gedragen voorstel te komen voor wijziging van het pachtstelsel. Het eerder voorgestelde prijstoetsingssysteem voor flexibele pacht was een van de te bespreken onderwerpen. Ik heb de initiatiefnemers en partijen van het akkoord van Spelderholt het LEI-rapport ter hand gesteld. Bedoelde partijen hebben aangegeven nog een aantal weken nodig te hebben om tot een nieuw voorstel te komen. Wanneer ik van deze partijen een verbeterd voorstel heb ontvangen, zal ik dat bestuderen en vervolgens een beleidsreactie aan uw Kamer sturen waarvan een reactie op het rapport onderdeel uitmaakt.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

Noot 1

I.v.m. een correctie in de opmaak

Noot 2

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.