Kamerbreed- Zaterdag 14/05/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 14 mei 2016 13:08 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen P.J.G. (Paul) Tang i, W. Koolmees i, A.Z. (Arnold) Merkies i e.a.
organisatie AVROTROS

Paul Tang (PvdA), Wouter Koolmees (D66) en Arnold Merkies (SP)

Zaterdag waren Europarlementariër Paul Tang (PvdA) en de Tweede Kamerleden Wouter Koolmees (D66) en Arnold Merkies (SP) te gast in Kamerbreed. Gastpresentator Bas van Werven sprak met hen over de noden van Griekenland en de eisen van Turkije.

Afgelopen zomer is een vertrek van Griekenland uit de eurozone ternauwernood afgewend. Maar opnieuw zoemt het woord Grexit rond. Op 24 mei beslissen de landen binnen de eurozone of Griekenland opnieuw geld krijgt uit het afgesproken hulppakket en of er schuldverlichting mogelijk is. Vinden de financieel woordvoerders Wouter Koolmees (D66) en Arnold Merkies (SP) dat de Grieken voldoende vorderingen maken? Houden zij een Grexit nog voor mogelijk? En hoe komt Griekenland uit de negatieve spiraal van het stapelen van bezuiniging op bezuiniging?

De Turkse president Erdogan vindt dat de Europese Unie haast moet maken met het visumvrij reizen voor Turken. Anders dreigt hij de vluchtelingendeal met de Europese Unie op te blazen. Het Europees Parlement nam een voorstel over visumvrij reizen deze week niet in behandeling, omdat de Turken nog niet aan alle 72 eisen voldoen. Hoe hard vindt Paul Tang (PvdA) dat de EU het spel moet spelen? Moet de EU zich soepeler opstellen nu er door de vluchtelingendeal met Turkije nog maar heel weinig Syriërs naar Nederland komen?

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13:00 uur en 14:00 uur op NPO Radio 1 en te zien op themakanaal NPO Politiek.

JW Player goes here


1.

Meer over...