Het 21ste-eeuwse socialisme, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 2 juni 2016 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen A.A.G.M. (Ronald) van Raak i, P. (Paul) Kalma i, J.F. (Jesse) Klaver i, C. (Clairy) Polak i e.a.
organisatie De Rode Hoed

Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we het debat moeten afgelasten. Kaartkopers krijgen geld terug. Heeft u een kaartje gekocht bij Primera? Neem dan contact op met de Rode Hoed: info@rodehoed.nl.

Deze keer in Op het tweede gezicht: Wat kan socialisme nog betekenen in een politiek die genoeg heeft van het neoliberalisme, maar er tegelijkertijd diepgaand door wordt gevormd? Met onder anderen Paul Kalma, Ronald van Raak en Jean Tillie. Onder leiding van Clairy Polak.

In een samenleving waarin de tweedeling toeneemt, maar het onderwijs niet langer emancipeert? In een land dat sterk afhankelijk is van internationale handel maar dat zich tegelijkertijd steeds meer naar binnen richt? Tijd voor een herwaardering van de idealen van gelijkheid en verheffing. Hoe ziet het 21ste-eeuwse socialisme eruit?

Nu de kloof tussen arm en rijk toeneemt, onderwijs niet langer de onderklasse emancipeert, en de financiële sector de lessen van de crisis nog altijd niet vertaald heeft naar een nieuwe moraal, lijken er gouden tijden aangebroken voor een socialistische politiek. Lijken, want de Partij van de Arbeid verkommert in het huidige kabinet, en de SP profiteert hier vooralsnog weinig van. En nu wil ook GroenLinks, onder Jesse Klaver, een echte volkspartij worden. Leidt dat tot een verdere versnippering van het linkse electoraat?

Clairy Polak voert een gesprek met onder anderen Paul Kalma, voormalig PvdA-Tweede Kamerlid en oud-directeur van de Wiardi Beckman Stichting, Ronald van Raak, SP-Tweede Kamerlid, historicus en filosoof en Jean Tillie, hoogleraar electorale politiek aan de Universiteit van Amsterdam

In Op het tweede gezicht gaat gastcurator Clairy Polak op zoek naar de werkelijkheid achter een vertrouwd beeld.

Organisatie: Rode Hoed


1.

Meer over...