Symposium- Nieuwe Democratie, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 25 juni 2016 10:00 - 17:00
plaats Utrecht
aanwezigen J.W.M. (Hans) Engels i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Appèl !

aan iedere democraat

die mee wil praten

over de toekomst

van onze democratie

Op 25 juni organiseren we een symposium waarbij D66-leden en Jonge Democraten uit het hele land zich kunnen verdiepen in onderwerpen binnen het thema nieuwe democratie & inspraak.

Wat is de toekomst van de representatieve democratie? Hoe ziet inspraak eruit anno 2016? Wat is de rol van bewonersinitiatieven? En natuurlijk: welke rol krijgt het referendum in Nederland?

Dit wordt georganiseerd in samenwerking met D66 Thema-afdeling Democratie & Rechtstaat, en D66 Utrecht. Iedereen is welkom, dus kom en doe mee!

Keynote spreker 1: John Grin

Prof. dr. John Grin is hoogleraar Beleidswetenschap, in het bijzonder Systeeminnovatie, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA. Daar is hij co-directeur van de Programmagroep Transnational Configurations, Conflicts and Governance of the Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR).

Grin, opgeleid als natuurkundige, heeft grote belangstelling in de relatie tussen wetenschap, technologie, maatschappij en politiek. Hij doet onderzoek naar systeeminnovatie en -transitie, beleidsimplementatie en -leren en nieuwe manieren van democratisch bestuur. Grin is lid van Perform, een interdisciplinair team dat onderzoek doet naar nieuwe democratische gebruiken.

Keynote spreker 2: Sanne Scholten

Sanne Scholten is sinds 2014 gemeenteraadslid voor D66 in Utrecht. Vanuit haar portefeuilles publieksdienstverlening, organisatievernieuwing, participatie en wijkgericht werken en sport, werkt Scholten eraan om Utrecht een stad te laten zijn waar de gemeente veel beter met en voor de inwoners werkt. Scholten woont in de Dichterswijk in Utrecht.

Met ingang van 1 juni 2016 treedt Sanne Scholten aan als directeur bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Scholten was de laatste jaren werkzaam als adviseur strategie en beleid bij Stichting Rotterdam Sportsupport. Eerder werkte zij als manager en adviseur cultuur bij BMC Advies.

Keynote spreker 3: Hans Engels

Hans Engels is sinds september 2004 namens D66 lid van de Eerste Kamer. Ook is hij hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen op het gebied van staatsrecht.

Tegenwoordig bezet hij de Oppenheim-leerstoel als bijzonder hoogleraar recht decentrale overheden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hans Engels publiceert met regelmaat over onderwerpen als de kwaliteit van lokaal bestuur, decentralisatie en democratie.

Kaartjes voor het symposium kosten 7,50 (inclusief lunch) en zijn hier te reserveren: https://utrecht.d66.nl/symposium-nieuwe-democratie/


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...