ECP Deelnemers Special: FinTech, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 juni 2016 14:30 - 17:00
plaats Den Haag
aanwezigen W.A.F.G. (Willem) Vermeend i, A. (Aukje) de Vries i e.a.
organisatie Platform voor de InformatieSamenleving (ECP)

Niet alleen in de hotellerie (Airbnb) en taxibranche (Uber) zijn veranderingen gaande door de komst van nieuwe technologieën. Ook in de financiële sector gaan de ontwikkelingen razend snel. Dankzij innovatieve financiële technologie werken FinTech-bedrijven en startups sneller, simpeler, goedkoper en klantgerichter dan de gevestigde orde. Het wachten is op de nieuwe ‘Uber’ in de bankensector. Wat staat de bancaire sector te wachten? Is het te sturen? Wat hebben ze nodig om mee te gaan in de ontwikkelingen? En wat wil de consument? Hoe behoudt de financiële sector het broodnodige vertrouwen van hun klanten? 

Deelnemers van ECP worden in een middag bijgepraat over FinTech, de laatste trends en de toekomst van de financiële sector.

ECP Deelnemers Special: FinTech

Donderdag 9 juni 2016

14.30-17.00 uur

Dudok Den Haag

Sprekers

  • Douwe Lycklama (Innopay): "Fintech: revolutie of versnelde evolutie?"
  • Aukje de Vries (Tweede Kamerlid VVD): "VVD actieplan FinTech: innovatie roept om actie"
  • Willem Vermeend (FinTech-afgezant en voormalig staatssecretaris van Financiën): "De toekomst is digitaal"
  • Peter Jacobs (Chief Information Officer ING Bank NL): "A technical perspective on the opportunities and threats of FinTech"

Aanmelden

Deelnemers van ECP kunnen zich voor dit seminar aanmelden via het online inschrijfformulier aan de rechterkant op deze pagina.

22 juni: ECP Deelnemers Special: Blockchain

Een van de innovatieve financiële technologieën waar de bancaire sector mee te maken heeft is de blockchain-technologie. ECP organiseert hierover een bijeenkomst op 22 juni aanstaande. Op welke manier heeft blockchain de toekomst? Wat is het eigenlijk? En wat is de impact op organisatieprocessen?

Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 


1.

Meer over...