Boekpresentatie Klimaatmores door Bas Eickhout, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 april 2016 16:30
plaats Den Haag
aanwezigen J.C. (Jan) Terlouw i, B. (Bas) Eickhout i, J.F. (Jesse) Klaver i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Eickhout beleefde in Parijs zijn tiende klimaattop, tot zijn grote vreugde slaagde de wereld er dit keer wel in om een akkoord te sluiten om klimaatverandering tegen te gaan. In zijn boek Klimaatmores geeft Eickhout een kijkje achter de schermen van de internationale klimaatpolitiek en doet hij een boekje open over zijn ervaringen met andere politici, lobbyisten en journalisten. Hij heeft zijn belevenissen als politicus rond het klimaatdossier bijeen gebracht en laat zien welke krachten er overwonnen moeten worden om klimaatbeleid van de grond te krijgen. Het voorwoord is geschreven door voormalig D66-partijleider Jan Terlouw.

De presentatie van het boek 'Klimaatmores, radicaal naar een andere norm' van Bas Eickout vindt plaats in boekhandel Paagman in Den Haag. Aan de vooravond van de ondertekening van het klimaatakkoord in New York neemt Marjan Minnesma het eerste exemplaar van Klimaatmores in ontvangst. Ook zal GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver een toespraak houden.

Aanmelden via de website van Paagman

Voorpublicatie

Nieuwe abonnees op onze klimaatmail ontvangen gratis het eerste hoofdstuk Klimaatbeleid is economie. Nu aanmelden.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...