Kamerbreed- Zaterdag 23/04/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 23 april 2016 13:08 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen B. (Bas) Eickhout i, J.F. (Jesse) Klaver i, K. (Kees) Boonman i, A. (Anne) Mulder i, M. (Michiel) Servaes i e.a.
organisatie AVROTROS

Bas Eickhout (GL), Anne Mulder (VVD) en Michiel Servaes (PvdA)

Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks), Anne Mulder (Tweede Kamerlid VVD) en Michiel Servaes (Tweede Kamerlid PvdA) zijn te gast in Kamerbreed.

Eickhout is delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement. ‘Waarom beginnen mensen al bij voorbaat te gapen als je begint over de Brusselse politiek terwijl ze er als de kippen bij zijn als er in Den Haag een Kamervoorzitter opstapt of een nieuwe lijsttrekker wordt gekozen?’ Dit is een citaat uit ‘Klimaatmores’, Eickhouts deze week verschenen boek. Hij geeft daarin een inkijkje in de totstandkoming van klimaatbeleid en de werking van de Europese politiek. Kees Boonman praat met hem over ‘Brussel’, de macht van lobbyisten en over GroenLinks. Zaterdag is het congres van deze partij waarop Jesse Klaver tot lijsttrekker wordt benoemd.

Anne Mulder is Europawoordvoerder van de VVD en Michiel Servaes is woordvoerder buitenland van de PvdA. Kees Boonman praat met hen over het referendum over de Brexit: wat betekent het voor Nederland en de rest van Europa als de Britten op 23 juni besluiten uit de Europese Unie te stappen?

Ook de relatie met Turkije en het vertrouwen in Europa wordt besproken: wat is het Nederlandse ‘nee’ tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne eigenlijk waard, nu de Europese Commissie deze week heeft gezegd dat Oekraïners binnenkort zonder visum naar EU-landen mogen reizen?

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur op NPO Radio 1 en te zien op themakanaal NPO Politiek.

JW Player goes here


1.

Meer over...