JOVD Amsterdam: Een avondje met Dries van Agt

Amsterdam
© PDC
datum 19 mei 2016 20:00
plaats Amsterdam
locatie Perdu, Kloveniersburgwal 86 Toon locatie
aanwezigen A.A.M. (Dries) van Agt i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Een avondje met Dries van Agt

Het CDA en Van Agt zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Namens de christendemocraten was hij zes jaar lang minister van Justitie, vier jaar vicepremier en maar liest vijf jaar de minister-president van Nederland.

Op 19 mei is dit levende hoofdstuk uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis te gast bij onze afdeling. Hij zette de PvdA buitenspel na hun grote winst in 1977 en verolgens vormde hij het kabinet Van Agt-Wiegel. Dit was het startsein voor maar liefst drie kabinetten onder leiding van Dries van Agt. Na zijn actieve politieke carrière zette Van Agt zich in voor de Europese Gemeenschap in Japan en Verenigde Staten. Tevens voert hij veel discussie over het Israël-Palestinaconflict. Daarnaast sprak hij zich hardop uit tegen het eerste kabinet Rutte op het beroemdste CDA-congres. Kom langs op 19 mei, stel je vragen en leer een groot hoofdstuk van de Haagse geschiedenis kennen!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...