Masterclass Sociaaldemocratie - Emancipatie, Londen

Londen, Houses of Parliament met de Big Ben
datum 14 april 2016 19:00
plaats Londen, Verenigd Koninkrijk
locatie Café Se7en Toon locatie
aanwezigen M.J. (Job) Cohen i, M.M. (Mieke) van der Burg i e.a.
organisatie Jonge Socialisten in de PvdA (JS) i

De wereld verandert, de maatschappij verandert, de mens verandert; we horen het maar al te vaak. Wat betekenen al deze veranderingen voor de sociaaldemocratische idealen. Hoe pas je je sociaaldemocratische waarden aan aan de moderne tijd zonder de geschiedenis uit het oog te verliezen? Met die vraag gaan we in vijf bijeenkomsten tijdens de Masterclass Sociaaldemocratie aan de slag. We zullen het na een algemene introductie hebben over arbeid, onderwijs en verheffing, internationale solidariteit en afsluiten met een bijeenkomst over pragmatisme met niemand minder dan Job Cohen! Alle bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Utrecht.

Deze bijeenkomst gaat over Emancipatie met als spreker Mieke van der Burg, oud-Kamerlid van 1989 tot 1998 en oud-voorzitter van de Rooie Vrouwen.


1.

Jonge Socialisten in de PvdA (JS)

Deze organisatie is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van de PvdA i. De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) wil jongeren interesseren voor politiek en jongerenparticipatie bevorderen in politieke en maatschappelijke zin. Belangrijke maatschappelijke onderwerpen waar JS zich mee bezighoudt zijn: goed en toegankelijk onderwijs, sociale zekerheid, werkgelegenheid, duurzame ontwikkeling en milieu.

2.

Meer over...