Nacht van Europa met Agnes Jongerius Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 26 mei 2016
plaats Groningen
locatie Der Aakerk Toon locatie
aanwezigen A.M. (Agnes) Jongerius i, D.J. (Dirk Jan) Wolffram e.a.
organisatie PvdA-delegatie Europees Parlement i

Op donderdag 26 mei 2016 vindt in de Der Aa-kerk te Groningen de Nacht van Europa plaats. Dit jaar zal emeritus hoogleraar Frank Ankersmit wederom de nacht aftrappen, Hierna zal Europarlementariër Agnes Jongerius een lezing geven. Na de pauze spreken prof. Dirk Jan Wolffram, hoogleraar geschiedenis van bestuur en politiek in de moderne tijd aan de RUG, en correspondent bij de correspondent Thomas Vanheste. In de pauze zijn er kleinere lezingen in de toren en op de gewelven van de Der Aa-kerk. Ook zullen er twee masterstudenten een lezing geven over hun scriptie.

http://diskursi.nl/nacht-van-de-geschiedenis/


1.

PvdA-delegatie Europees Parlement

De PvdA i is met zes leden vertegenwoordigd in het Europees Parlement i (EP). De PvdA-leden maken deel uit van de fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

De PvdA is sinds de eerste verkiezingen voor het EP in 1979 vertegenwoordigd in het Parlement. Haar beste resultaat behaalde zij bij de verkiezingen van 1979 en 1984, toen zij op 9 zetels uitkwam. Bij de verkiezingen voor het EP van 2009 en 2014 ging de PvdA een lijstverbinding aan met GroenLinks i. Paul Tang i was de lijsttrekker bij deze verbinding.

2.

Meer over...