Kamerbreed- Zaterdag 02/04/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 2 april 2016 13:08 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen M.J.M. (Tiny) Kox i, A. (Alexander) Pechtold i, K. (Kees) Boonman i, G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie AVROTROS

Alexander Pechtold (D66) en Tiny Kox (SP)

Alexander Pechtold (D66) en Tiny Kox (SP)

Zaterdag ontvangt Kamerbreed de fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66, Tweede Kamer) en Tiny Kox (SP, Eerste Kamer). Voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne, dat is de vraag. Het referendum wordt komende woensdag gehouden. Kees Boonman leidt het debat tussen voorstander Pechtold en tegenstander Kox.

Een ja-stem bij het referendum is goed voor vrede en veiligheid in Europa, zegt D66-leider Pechtold. Ook zijn volgens hem zowel de economie van Oekraïne als Nederland gebaat bij het verdrag. Het associatieverdrag is ook een handelsverdrag.

Volgens Kox leidt het tot nog meer verwijdering tussen Rusland, het buurland van Oekraïne, en de Europese Unie. Daarnaast is Kox van mening dat het verdrag de corruptie niet vermindert en de mensenrechten niet verbetert.

In Kamerbreed ook aandacht voor de positie van minister Van der Steur (VVD) van Veiligheid en Justitie. Hij kwam deze week in de Tweede Kamer onder vuur te liggen over zijn terreuraanpak. Het debat gaat donderdag verder. De SP zegde eerder al het vertrouwen in de minister op. Steunt D66-leider Pechtold de VVD-bewindsman nog?

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur te beluisteren op NPO Radio 1 en te zien op themakanaal NPO Politiek.

JW Player goes here


1.

Meer over...