NOS-Met Het Oog Op Morgen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 3 april 2020
kalender

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 24 maart 2016 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen G.A. (Ard) van der Steur i, W. (Wilco) Boom i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Op Goede Vrijdag verspreiden de ministers zich over het land om op diverse locaties de Mathaus Passion bij te wonen. Geen vrijdagse ministerraad dus, maar wel eentje op deze witte donderdag. Het wekelijkse gesprek vond daardoor plaats op een vreemd moment. De brief van het kabinet met alle feiten over de uitzetting van de Belg Ibrahim el Bakraoui naar Nederland moest nog komen. Een groot deel van het gesprek gaat daarom over Johan Cruijff.

Het bericht gisteren dat een van de Brusselse aanslagplegers vorig jaar door Turkije naar Nederland is uitgezet, zorgde voor veel onrust in Den Haag, op het ministerie van Justitie. Want dat nieuws riep de vraag op waarom hij hier niet werd opgepakt. Minister van der Steur lag dus weer eens onder het vergrootglas met de bijbehorende politieke spanning. Verslaggever Wilco Boom vertelt of Van der Steur de Tweede Kamer gerust heeft kunnen stellen.

Hij was de beste Nederlandse voetballer aller tijden tijden, won vele prijzen met Ajax en Barcelona en hij was bekend over de hele wereld: Johan Cruijff. Een gesprek over de impact van Cruijff met schrijver Auke Kok en Youp van 't Hek. Ook contact met correspondent Edwin Winkels in Barcelona en aan het slot van de uitzending Jan Kal die een gedicht voordraagt voor Cruijff, níet het bekende gedicht dat hij eerder schreef ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Amsterdammer, maar een nieuw gedicht waarin hij het overlijden van Cruijff markeert.


1.

Meer over...