Kroegentoch JOVD Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 maart 2016 19:30
plaats Leiden
locatie Café de Keyzer Toon locatie
aanwezigen J.P. (Joris) Backer i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Helaas is het leven van een politicus van dien aard dat niet altijd zeker is hoe de agenda er morgen uitziet. Deswege moeten sommige lang staande afspraken soms worden geannuleerd. Wij moeten geïnteresseerden in de activiteit met Joris Backer vandaag helaas teleurstellen - er zijn verplichtingen op diens pad gekomen waar zelfs de ontmoeting met de leden van onze afdeling voor heeft moeten wijken.Ondanks de inzet van Joris Backer, de Tweede Kamerfractie van D66 en het bestuur van de JOVD Leiden hebben wij op deze uiterst korte termijn geen vervanging kunnen regelen. Dat loopt ook samen met het ad hoc geplande debat in de Tweede Kamer van morgenavond over de afschuwelijke en onvoorziene aanslag in Brussel, dat op hetzelfde tijdstip zal worden gehouden als onze activiteit.

Toch moet deze teleurstelling niet absoluut zijn - het aanstaande referendum leeft in ons bolwerk van vrijheid en op 31 maart wordt er in de Burcht ook een activiteit georganiseerd aangaande het Oekraïne referendum. Wie dorstig is om deze zaak nog vóór 6 april onder de loep te leggen zal zich hier dus evenzeer te goed kunnen doen aan de legio op en misvattingen hieromtrent.

Nu al onze naar inhoud hongerige leden even vrij krijgen van de liberale deliberaties, is dit een prachtig moment om in contact te treden met de liberalen onzer stad die nog niet het genoegen hebben gehad om kennis te nemen van het bestaan van de JOVD. Wij zullen een promotionele kroegentocht houden, die van start gaat in het Keyzertje en tot het Keyzertje zal wederkeren.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...