Maidam manifestatie voor het Oekraïnereferendum, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 april 2016 14:00 - 16:00
plaats Den Haag, Amsterdam
locatie De Dam Toon locatie
aanwezigen A.G. (Bert) Koenders i, S. (Sybrand) van Haersma Buma i, J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, A. (Alexander) Pechtold i, H. (Halbe) Zijlstra i, J.L. (Hans) Spekman i, J. (Hans) de Boer, J.F. (Jesse) Klaver i, SS (Sheila) Sitalsing, M. (Michiel) Servaes i e.a.

In aanloop naar het referendum van 6 april bundelen de voorstanders van het samenwerkingsverdrag met Oekraïne de krachten. Op zondag 3 april wordt een grote publieksmanifestatie op de Dam in Amsterdam: Maidam.

Jesse Klaver en GroenLinks zijn bij deze manifestatie aanwezig. Kom jij ook? We willen graag weten of je komt. Dan zorgen wij voor kleding en ander materiaal. We verzamelen een kwartier voordat de demonstratie begint, om 13:45 uur, aan de rand van de Dam. We zijn goed te herkennen aan de GroenLinks-vlaggen. Meld je nu aan.

Op 6 april mag je je stem uitbrengen over het Samenwerkingsakkoord tussen de Europese Unie en Oekraïne. GroenLinks is voor dit akkoord. Met een ja-stem steun je de Oekraïners op hun weg naar een stabiel en democratisch land.

Maidam

De naam van de manifestatie verwijst naar het Maidanplein in de Oekraïense hoofdstad Kiev waar tienduizenden Oekraïners zich twee jaar geleden sterk maakten voor een Europese koers. Zij streden voor een moderne samenleving met Europese waarden, een sterk maatschappelijk middenveld, een moderne economie, beter bestuur en onafhankelijkheid van Rusland.


1.

Meer over...