Zihni Özdil: Nederland mijn vaderland, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 29 maart 2016 20:00 - 22:00
plaats Groningen
locatie Café de Wolthoorn, Turftorenstraat 6 Toon locatie
aanwezigen Z. (Zihni) Özdil i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Op 29 maart komt Zihni Ozdil op bezoek. Hij zal gaan praten over zijn boek 'Nederland mijn vaderland'.

Zihni Özdil is een Nederlandse historicus, universitair docent en columnist voor het NRC Handelsblad en Joop.nl.Özdil is van Turkse afkomst en kwam naar Nederland toen hij twee jaar oud was. Zijn grootvader woonde hier al. Als criticus van de Nederlandse politiek en samenleving werd hij geïnterviewd door Vrij Nederland, Buitenhof, Pauw & Witteman, de Belgische Radio 1 en De Correspondent en in de documentaire Zwart als roet.

Özdil doceert wereldgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft ook lezingen en workshops gegeven aan andere Nederlandse en buitenlandse universiteiten. Hij studeerde in 2009 af op een onderzoek naar de geschiedenis van de Amerikaanse identiteit, en gebruikt vaak ook Amerikaanse referenties in zijn kritieken op de Nederlandse politiek of samenleving. Zo ageerde hij onder andere tegen het karakter Zwarte Piet door vergelijkingen te trekken met het slavenverleden en de minstreelspelen.

Als criticus bracht hij in zijn YouTube-programma '#zihnigasten' de twee uitersten van het integratiedebat samen: Annabel Nanninga van GeenStijl en Anousha Nzume van BNN-VARA-radio. Sinds april 2015 presenteert hij zich als partijleider van de Europartij, die o.a. pleit voor het einde van het Koninkrijk der Nederlanden en de "Democratie".

De activiteit begint om 20.00 uur in Cafe Wolthoorn en co. Turftorenstraat 6.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...