Amsterdam Science & Innovation Award

Amsterdam
© PDC

In de finale van de Amsterdam Science & Innovation Award pitchen tien wetenschappers hun idee voor een vakjury onder leiding van Alexander Rinnooy Kan en een publiek van ondernemers. De jury bepaalt vervolgens wie de prijs krijgt voor het meest innovatieve wetenschappelijke idee met een commerciële of maatschappelijke toepassing.

Wethouder Kajsa Ollongren opent de middag, die in het teken staat van innovaties en ondernemerschap. Voorafgaand aan de finale kunnen onderzoekers en studenten speeddaten met ondernemers en investeerders.

De ingezonden innovaties en nieuwe technologieën bieden baanbrekende oplossingen voor zeer uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Ze variëren van nieuwe medische hulpmiddelen en een online tool voor psychologische analyse, tot ideeën relevant voor de creatieve industrie. Het beste idee wordt beloond met 10.000 euro. Er zijn ook een publieksprijs en een prijs voor de runner-up, beide van 5000 euro.

Vanaf 9 mei kunnen mensen online meestemmen op hun favoriete idee. De Amsterdam Science & Innovation Award bestaat sinds 2005 en is een jaarlijkse competitie die openstaat voor alle wetenschappers van universiteiten, academische medische centra en onderzoeksinstituten in Amsterdam die hun innovatieve wetenschappelijke ideeën graag realiteit zien worden. Doel is om de kennis uit Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoekscentra zichtbaar te maken, ondernemerschap te bevorderen en samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven te stimuleren.

De Award wordt georganiseerd door IXA (Innovation Exchange Amsterdam, het valorisatiecentrum van de UvA, VU, VUmc, HvA en het AMC) in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en Amsterdam Science Park.

Meer informatie over de Award en de finalisten is te vinden op de website an IXA.

Documenten


1.

Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL)

Van 1 januari tot en met 30 juni 2016 vervulde Nederland voor de twaalfde keer het voorzitterschap i van de Raad van de Europese Unie i. Prioriteiten waren: een strategische agenda voor de EU in tijden van verandering, banen scheppen door innovatieve groei, en verbinding zoeken met maatschappelijke actoren. Nederland kreeg als voorzitter verder te maken met de migratiecrisis en het Britse referendum over het lidmaatschap van de EU.

Tijdens het EU-voorzitterschap zat Nederland de vergaderingen van de Raad voor en nam Nederland het voortouw bij onderhandelingen tussen de lidstaten onderling. Ook behartigde Nederland de belangen van de lidstaten bij onderhandelingen met de andere Europese instellingen over nieuwe regelgeving.

2.

Meer over...