Aparte opvang voor homo's in AZC? Nee, we mogen niet buigen voor intolerantie.

Met dank overgenomen van M. (Malik) Azmani i, gepubliceerd op zondag 6 maart 2016, 2:49.

Malik Azmani: "Nee, we mogen niet buigen voor intolerantie."

Wij Nederlanders zijn trots op onze samenleving. Een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, ongeacht je geslacht, seksuele geaardheid of geloof. Waar je het recht hebt om zelf te beslissen over zaken van leven en dood als abortus of euthanasie. Een samenleving waarin tolerantie naar andersdenkenden de norm is en kerk en staat gescheiden zijn. Waar je kunt kiezen welk geloof je wilt belijden, of niet te geloven.

Dit zijn de waarden waar we voor gevochten hebben, waar we trots op zijn en die ons maken tot wie we zijn. Die waarden moeten wij dan ook actief verdedigen en uitdragen. Dat brengt met zich mee dat wij nieuwkomers in ons land, vanaf dag één, duidelijk moeten maken waar wij in dit land voor staan. Zo niet, dan maken wij onze waarden eigenlijk onderhandelbaar. En dat zijn ze niet. Wij zullen dan ook niet tolereren dat onze democratie en de verworvenheden van onze rechtsstaat, worden ondermijnd of omver geworpen onder de vlag van de islam. Nederland is geen islamitisch land en zal het ook niet worden.

Deze week was een moment voor de politiek om op dit punt de rug recht te houden en dat heeft de VVD gedaan. In asielzoekerscentra krijgen homo's, christenen en vrouwen, te maken met discriminatie, pesterijen en bedreigingen. Vanzelfsprekend tolereren wij niet dat mensen die op de vlucht zijn voor geweld in eigen land, zich hier in Nederland schuldig maken aan dergelijk gedrag. Gelukkig zorgt het kabinet ervoor dat deze kwetsbare asielzoekers in noodsituaties apart en veilig worden opgevangen. Die bescherming verdienen zij.

Maar een voorstel van D66 om kwetsbare groepen in zijn geheel apart op te vangen, hebben wij niet gesteund. Dit druist naar de mening van de VVD in tegen de kernwaarden van onze Nederlandse maatschappij en de vrijheden waar wij voor staan. Hetero's en homo's zijn hier gelijk, man en vrouw zijn hier gelijk, iedereen mag hier zijn of haar eigen geloof in vrijheid belijden. Niet de slachtoffers moeten worden gescheiden, maar de daders worden aangepakt. Ook daartoe heeft de VVD voorstellen gedaan. Wij willen niet buigen voor intolerantie richting onze waarden en vrijheden. In ons land leven alle mensen samen en nieuwkomers moeten daar vanaf dag één mee leren omgaan. Als je homo's, christenen en vrouwen apart gaat opvangen, zend je precies het verkeerde signaal uit en buig je voor diegenen die onze samenleving verwerpen. Daar werkt de VVD niet aan mee.

Klik hier voor het volledige artikel.