Commando-overdracht Commandant Landstrijdkrachten te Breda, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 maart 2016 12:00 - 18:00
plaats Den Haag
zaal Breda
toegankelijkheid openbare vergadering
aanwezigen J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, H.G.J. (Hanke) Bruins Slot i e.a.
organisatie Tweede Kamercommissie voor Defensie (DEF) i

Luitenant-generaal Mart de Kruif draagt op donderdag 24 maart het commando over de Koninklijke Landmacht over aan zijn ranggenoot Leo Beulen. Hiermee komt een einde aan de militaire carrière van De Kruif, die na 35 jaar de defensieorganisatie verlaat. De ceremonie vindt plaats op de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Vertegenwoordigers van alle landmachteenheden zijn hierbij aanwezig.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert neemt met een toespraak afscheid van de vertrekkend commandant. Beide generaals spreken vervolgens de genodigden toe. De Kruif draagt daarna voor het front van de Vaandelgroep met het originele sabel van Constant Rebecque - de eerste baas van de Landmacht - het commando over aan zijn opvolger.

Internationale samenwerking

Mart de Kruif is sinds 25 oktober 2011 commandant Landstrijdkrachten en heeft zich in deze periode zeer verdienstelijk gemaakt op het gebied van internationale samenwerking. Op de dag van zijn afscheid wordt dit nogmaals benadrukt door ondertekening van een intentieverklaring. Deze zogeheten Letter Of Intent (LOI) wordt voorafgaand aan de commando-overdracht ondertekent en behelst intensivering van de bestaande samenwerking tussen de collega’s van België, Luxemburg en de Nederlandse 13e lichte Brigade.

1.

werkbezoek Tweede Kamer


2.

Tweede Kamercommissie voor Defensie (DEF)

Deze vaste Tweede Kamercommissie i voert overleg met de bewindslieden van defensie i over het defensiebeleid.

Meer in het bijzonder gaat het daarbij om

3.

Meer over...