Presentatie WRR-Rapport over Big Data, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 april 2016
plaats Den Haag
aanwezigen G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) i

Op donderdag 28 april a.s. presenteert de WRR het rapport Big Data in een vrije en veilige samenleving. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie neemt de publicatie in ontvangst.

De informatiesamenleving kenmerkt zich steeds meer door de grote hoeveelheid data die er over ons en onze omgeving te vinden is. Dit tijdperk van ‘Big Data’ biedt mogelijkheden en kansen, maar brengt ook risico’s en gevaren met zich mee. In dit rapport gaat de WRR in op de vraag hoe de overheid een adequaat gebruik van Big Data - met stevige waarborgen voor privacy en andere fundamentele waarden - in het veiligheidsdomein kan vormgeven.

Datum: 28 april 2016 | Inloop: 14.30 | Aanvang programma: 15.00 uur | Locatie: New Babylon Meeting Center, Den Haag

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat(at)wrr.nl.


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...