WEurope Festival, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 11 juni 2016 13:00 - 20:00
plaats Amsterdam
locatie Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8 Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, D.M. (Diederik) Samsom i, A.M. (Agnes) Jongerius i, P.J.G. (Paul) Tang i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i, Foundation Max van der Stoel (FMS), Partij van Europese Sociaaldemocraten (PES) i

Film, komedie, muziek, eten, debat en meer: vier de Europese diversiteit in al zijn vormen op het WEurope Festival. Kom op zaterdagmiddag 11 juni naar de Westergasfabriek in Amsterdam en maak kennis met de diversiteit die Europa te bieden heeft!

Ga mee op een muzikale rondreis door Europa met Frans Timmermans en Leon Verdonschot, test je kennis in de pubquiz, en praat mee over de toekomst van Europa met onder andere PES vicepresident en lid van het Britse Hogerhuis Jan Royall, sp.a-leider John Crombez en minister van Europese Zaken van Noordrijn-Westfalen Franz-Josef Lersch-Mense. Aan de hand van filmfragmenten laat Diederik Samsom zien hoe Europa hem inspireert en natuurlijk is er ook veel ruimte voor ontspanning: doe bijvoorbeeld mee met de dansworkshop, haal wat lekkers bij een van de foodtrucks, of ga even zitten om meer te horen van verschillende schrijvers die schrijven over Europa. Ook is er een filmprogramma, festivalmarkt en live muziek.

Dit wil je natuurlijk niet missen! Neem je vrienden, buren, familie en kennissen dus allemaal mee. Tot op 11 juni!

Toegang is natuurlijk gratis, maar meld je wel even aan! Houd www.weurope.nl in de gaten voor meer info en het volledige programma!

Inschrijving is geopend tot 11 juni 2016

WEurope Festival wordt mogelijk gemaakt door PES, S&D, PvdA en FMS.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Partij van Europese Sociaaldemocraten (PES)

De Partij van Europese Sociaal-Democraten (PES) is de overkoepelende partij van Europese sociaaldemocratische partijen. Bij de PES zijn behalve de Nederlandse PvdA i onder meer de Duitse Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD), de Franse Parti Socialiste (PS) en de Italiaanse Partito Socialista Italiano aangesloten. Bij de PES zijn ook partijen aangesloten uit onder meer Noorwegen, Servië en Turkije.

Van 1979 tot en met 2009 was de PES een zelfstandige fractie in het Europees Parlement. In 2009 gingen de aangesloten partijen op in de fractie Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten i (S&D). Naast het parlement opereert de PES ook in het Europees Comité van de Regio's i en de Raad. De huidige leider van de partij is de Bulgaarse oud premier Sergei Stanishev. Tijdens de Europese verkiezingen van 2019 werd Frans Timmermans als de gedeelde kandidaat van PES naar voren geschoven.

3.

Meer over...

4.

Meer informatie