Lancering Europese prijsvraag Sociale Innovatie 2016

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op woensdag 24 februari 2016, 15:28.

Op 24 februari geeft de Europese Commissie i het officiële startschot voor de Europese wedstrijd Sociale Innovatie i 2016. De lancering is ieder jaar in een andere stad. Dit jaar is Amsterdam aan de beurt. In 2016 staat sociale innovatie van vluchtelingen en migranten in Europa i centraal. Iedereen in Europa met inspirerende en creatieve ideeën wordt aangemoedigd mee te doen.

Sociale Innovaties

Sociale innovaties zijn nieuwe ideeën die voldoen aan sociale behoeften, creëren van sociale relaties en vormen nieuwe samenwerkingen. Deze innovaties kunnen producten, technologieën, diensten of modellen zijn die het thema van het jaar ondersteunen. De doelstelling van de Europese Commissie is om innovatieve oplossingen te bevorderen en werkgelegenheid te stimuleren.

Het programma

De dag wordt officieel geopend door de directeur van de Europese Commissie, Sławomir Tokarski. Daarna volgen er discussies, presentaties en workshops. Voor het volledige programma gaat u naar de kalender van het Nederlands EU-voorzitterschap i.

Winnaars vorig jaar

In 2015 zijn er drie prijzen uitgereikt van 50 000 euro. De winnende projecten benadrukten sociale en milieukwesties, het aanpakken van de vergrijzing en rolstoeltoegankelijkheid op een creatieve manier. Een overzicht van de winnaars vindt u op de website van de Europese Commissie.