Politiek Café Libertijn met minister Ard van der Steur, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 30 maart 2020
kalender

Politiek Café Libertijn met minister Ard van der Steur, Amsterdam

datum 7 maart 2016 20:15
plaats Amsterdam
aanwezigen G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Maandagavond 7 maart is minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur te gast bij Politiek Café Libertijn van de VVD Amsterdam.

Libertijn is het politieke liberale forum van de VVD Amsterdam. Om de week voelt het Libertijn-team politici, beleidsmakers en andere smaakmakers aan de tand over de actualiteit. Het Libertijn team stelt scherpe vragen, gooit olie op het vuur en laat alle ruimte voor vragen en discussie van bezoekers. En voor wie nog niet is uitgediscussieerd is er na afloop aan de bar voldoende gelegenheid om door te praten.

LET OP! Libertijn vindt vanaf begin 2016 plaats in het Café Wildschut aan het Roelof Hartplein 1-3. Libertijn is er zowel voor leden als niet-leden en kost niets.

We beginnen om 20.15 uur. Kom dus voor je tweewekelijkse portie politiek naar Libertijn en laat je stem horen!

Aanvang tijd:

21 Maart, 20:15 uur

Locatie:

Café Wildschut

Adres:

Roelof Hartplein 1-3, Amsterdam

Organisator:

Libertijn


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...