Politiek Café Libertijn met minister Ard van der Steur, Amsterdam

datum 7 maart 2016 20:15
plaats Amsterdam
aanwezigen G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Maandagavond 7 maart is minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur te gast bij Politiek Café Libertijn van de VVD Amsterdam.

Libertijn is het politieke liberale forum van de VVD Amsterdam. Om de week voelt het Libertijn-team politici, beleidsmakers en andere smaakmakers aan de tand over de actualiteit. Het Libertijn team stelt scherpe vragen, gooit olie op het vuur en laat alle ruimte voor vragen en discussie van bezoekers. En voor wie nog niet is uitgediscussieerd is er na afloop aan de bar voldoende gelegenheid om door te praten.

LET OP! Libertijn vindt vanaf begin 2016 plaats in het Café Wildschut aan het Roelof Hartplein 1-3. Libertijn is er zowel voor leden als niet-leden en kost niets.

We beginnen om 20.15 uur. Kom dus voor je tweewekelijkse portie politiek naar Libertijn en laat je stem horen!

Aanvang tijd:

21 Maart, 20:15 uur

Locatie:

Café Wildschut

Adres:

Roelof Hartplein 1-3, Amsterdam

Organisator:

Libertijn


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...