34402 - Aanscherping van de eisen met betrekking tot examencommissies in het middelbaar beroepsonderwijs

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 5 februari 2016 ingediend door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Bussemaker1.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het ter bevordering van de kwaliteit van de examinering wenselijk is om de eisen met betrekking tot examencommissies in het middelbaar beroepsonderwijs aan te scherpen en daartoe de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs BES te wijzigen *.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Nota's van wijziging en amendementen
  3. Documenten
  4. Disclaimer
  5. Uitgebreide versie
  6. Parlementaire Monitor

1.

Volledige titel

Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs inzake aanscherping van de eisen met betrekking tot examencommissies in het middelbaar beroepsonderwijs en een technische aanpassing

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel werden een nota van wijziging en twee amendementen ingediend.

3.

Documenten

(23 stuks)

2 5 februari 2016, koninklijke boodschap, nr. 1     KST344021
Koninklijke boodschap
 
2 5 februari 2016, koninklijke boodschap, nr. 1    
Koninklijke boodschap
 
2 5 februari 2016, memorie van toelichting, nr. 3     KST344023
Memorie van toelichting
 
2 5 februari 2016, memorie van toelichting, nr. 3    
Memorie van toelichting
 
2 31 maart 2017, voorstel van wet, nr. 2     KST344022
Voorstel van wet
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.


  • 1. 
    Getalenteerde, nogal serieuze PvdA-politica, die na onderzoeker, beleidsmedewerker en universitair docent te zijn geweest, al snel een prominent Tweede Kamerlid werd. Hield zich bezig met volksgezondheid, sociale zaken en cultuur en was bij de mislukte formatie van 2003 secondant van partijleider Wouter Bos. In het kabinet-Balkenende IV was zij als staatssecretaris verantwoordelijk voor onder meer medische ethiek, de wmo, zorg, ouderenbeleid en sport. Keerde, na ruim anderhalf jaar rector van de Hogeschool van Amsterdam te zijn geweest, in 2012 in Rutte II terug als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voerde het omstreden sociaal leenstelsel in. Werd in 2018 hoogleraar in Leiden aan de medische en de governance faculteit. Haar vader overleefde als jongen de Japanse kampen en zij schreef daar een boek over. Was al jong maatschappelijk betrokken.
     
  • 2. 
    Strijdbare SP-politica uit Zwolle, die na twee periode als vervanger te zijn opgetreden in mei 2014 Tweede Kamerlid werd. Was daarvoor bij diverse instellingen werkzaam op het gebied van personeelszaken en werd in 2006 gemeenteraadslid in Zwolle. Na zes jaar fractiemedewerker sociale zaken te zijn geweest, werd zij in 2014 als Kamerlid woordvoerster onderwijs en kinderopvang. Daarnaast hield zij zich bezig met de zorgsector en het jeugdbeleid. Diende samen met Paul van Meenen (D66) een initiatiefvoorstel in over verkleining van de klassen in het basisonderwijs. Brak na haar Kamerlidmaatschap met de SP en is nu wethouder van Hattem voor PvdA/GroenLinks.
     
  • 3. 
    Daniƫl van der Ree was een half jaar (van 7 september 2016 tot 23 maart 2017) Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij was vastgoedontwikkelaar en adviseur op het gebied van vastgoed en ruimtelijke ordening. Daarnaast was hij zeven jaar gemeenteraadslid in Amsterdam. Eerder was hij raadslid en fractievoorzitter van de VVD in stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid. In de Tweede Kamer hield hij zich bezig met middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en aansluiting onderwijs/arbeidsmarkt.
     
  • 4. 
    Harm Beertema (1952) was van 17 juni 2010 tot 6 december 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van de PVV. Hij was 34 jaar werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs en vier jaar bestuurslid van Beter Onderwijs Nederland. De heer Beertema was woordvoerder onderwijs. Hij was eerder Statenlid in Zuid-Holland. In 2024 was hij interim-voorzitter van omroep Ongehoord Nederland.